72 påmeldte barn på skirenn på HIL

I romjulen ble det enighet på Helgerød il at det var på tide med en ny skidag på Soløkka. Uten å ha undersøkt noe nærmere tror vi, at sist det ble arrangert skirenn var rundt 1995-1996 hvor leder av skigruppa den gang var Bjørn Gokstad Thorsen. De siste årene har det ikke vært så mye snø og derfor har også vinteraktivitetene blitt færre. Fra 1937-1996 hadde Helgerød il aktiv skigruppe med mange aktive skiløpere som konkurrerte. Det var nettopp langrenn og hopp som var det første klubben drev med. I 1966 ble Stif-bakken, eller Sverstadkollen som den egentlig het offisielt åpnet av hopp generalen. Her vinner Helgerød il med Torleiv Lysvold. I 1989 på Dombås deltok Helgerød il i junior NM hvor Ann Kristin Haugen kom på en solid 6-plass i 10 km langrenn. Ann Kristin tok også tok fjerdeplass på 5 km klassisk i mesterskapet, 15 sekunder bak gullet. Fra 1996 ble det tur&ski gruppe hvor lysløype og løypemaskinen har hatt stort fokus. Tidligere var det også i samarbeid med Helgerøds damelag, arrangert bla. julemarsj og bingo. Med en liten historie bit passer det seg også å skrive at Helgerød ikke bare har fostret opp profesjonelle fotballspillere, men også hatt friidrett med maraton løpere som har hevdet seg internasjonalt (Marcel Vermeulen og Alice Legland)

Med litt planlegging og hjelp av diverse bedrifter ble det bestemt, ski dag på HIL lørdag 13.01.2024. Fredag kveld dukket det opp traktor fra Anlegg- og miljøservice og en gravemaskin fra Fon Anlegg. Her skulle det lages snøhaug til barna, sitteplasser i snøen og rydde plass for skidag. Premier kom på løpende bånd fra Krogsveen, Sparebanken Sør, Komplett, Nortura og Lede. Ikke bare fikk alle deltagere premie etter endt skirenn, men også 6 fine premier ble loddet ut til heldige vinnere.

Det har vært mye snø og derfor også kjørt opp mye løyper på HIL og områdene der.

72 barn registrerte seg for skirenn og vi antar at det var rundt 200 mennesker på Helgerød IPK lørdag formiddag. Stemningen var på topp og solen skinte. Det var barn og voksne i alle aldre. Noen valgte å gå lange turer i de flotte skisporene og hadde base på klubbhuset hvor det ble grilling og kos.
I en pressemelding fra arrangørene roser de alle som kom. For en dag! De takker også alle som har bidratt og gjort det mulig å gjennomføre dette. Tusen takk.

 • Gratis arrangement
 • Åpen kiosk
 • For alle
 • Premie til alle
 • Varme griller
 • Arrangør: Helgerød il, tur&ski
  Thor Andre` Andersen, Tommy Evensen, Aase Kibsgaard
  Martin Aulie, Simen Jacobsen og Finn Thomas Johannessen

  Se også Sandefjords Blad

Categories:

Tags:

Ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *